بهترین چسب برای کفش
بهترین چسب کفش در صنعت کفاشی، برای اتصال اجزاء مختلف کفش، از جمله انواع زیره کفش، سگک، قطعات تزئینی، تکههای چرمی و پارچهای به کار میرود که بایستی با کیفیت باشد تا از کیفیت نهایی کفش نکاهد. به کار بردن بهترین چسب کفش در افزایش کارایی و کیفیت نهایی کفش نقش بسزایی ایفا میکند. انتخاب بهترین چسب برای کفش نیازمند تحقیق و تجربه است، ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا بهترین چسب کفش و کتونی را برای نیازهای خود انتخاب نمایید.
از اهمیت انتخاب بهترین چسب برای کتونی می توان به حفظ اتصالات قوی و مقاوم کفش و حفظ ظاهر زیبا و دوام کفش اشاره کرد. تفاوت میان چسبهای مختلف از نظر مواد تشکیلدهنده، خصوصیات مکانیکی، و مقاومت آنها در برابر شرایط محیطی متفاوت می باشد که در صنعت کفاشی امری حیاتی می باشد.چسب پی یو به عنوان بهترین چسب کفش می باشد که بر پایه پلی اورتان است و باعث حفظ ویسکوزیته برای مدت طولانی می شود و مقاوم در برابر دماهای مختلف می باشد و فاقد مواد سمی می باشد.
چسب مخصوص ترک زیره کفش
در صورتی که زیره کفش شما ترک خورده باشد می توانید با کمک چسب برای زیره کفش آنها را تعمیر کنید و هزینههای خود را برای خرید یک کفش جدید کاهش دهید. چسبهای زیادی برای تعمیرات کفش در بازار وجود دارد که در ادامه به بهترین چسب های مخصوص ترک زیره کفش اشاره خواهیم کرد.
1- چسب صنعتی: چسب صنعتی برای تعمیر ترک زیره انواع کفشها مورد استفاده قرار می گیرد. این چسبها در حجم های مشخصی داخل قوطی بسته بندی و تولید میشوند. چسبهای صنعتی کیفیت بالایی دارند و معمولا آنها را به عنوان چسب های فوری نیز میشناسند.
2- چسب پی یو: یکی از چسبهایی که به صورت اختصاصی برای تعمیر زیره کفش مورد استفاده قرار میگیرد، چسب پی یو است که در واقع یک نوع چسب شیمیایی است و برای چسباندن قطعات مختلف کفشهای چرمی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. گیرایی کیفیت این چسب بسیار عالی است .
3- چسب همه کاره: چسب همه کاره در مدلهای مختلف در بازار موجود است که میتوان از آن برای تعمیر کفش و چسباندن ترک زیره کفش استفاده کرد. چسبهای همه کاره به صورت مایع هستند و به راحتی قابل استفاده می باشند.
نحوه تعمیر کفش با چسب هم به این صورت است که باید در فضای مناسب انجام شود و اصول ایمنی مصرف و نحوه ی مصرف را برای هر کدام از این چسبها، مورد استفاده قرار دهید. همچنین لازم است، از دستکش و ماسک نیز برای حفاظت از سیستم تنفسی و پوست خودتان استفاده نمایید.
برای اینکه بتوانید کفش را به درستی به هم بچسبانید، بهتر است از، ابزار مخصوص مانند چوب بستنی یا قلموی چسب برای این کار استفاده کنید وسعی کنید بخشی از کفش که دچار آسیب شده است را جدا کنید و کل کفش را تمیز کنید تا هیچ آلودگی روی سطح باقی نمانده باشد. سپس با الکل محل را تمیز کنید و با قلمو یا چوب بستنی مقداری چسب مایع را روی بخش مورد نظر بریزید و پخش کنید. سپس بخش دیگر کفش را هم روی سطح مورد نظر فشار دهید تا محکم شود. 2 الی 3 دقیقه صبر کنید تا چسب سفت شود. در اکثر مواقع 24 ساعت زمان لازم است تا کفش به طور کامل خشک شود.
برای تزیین کفش از چه چسبی استفاده کنیم
اگر از کفش های قدیمی و تکراری خود خسته شده اید و می خواهید کفش خود را با طرح دلخواه خودتان تزیین کنید. در چنین موقعیتی بهتر است به فکر بهترین چسب برای تزیین کفش باشید تا در عین با کیفیت بودن باعث آسیب به کفشتان هم نشود. کار طراحی و تزئین ظاهری کفش ها نیز اصول خاص خود را دارد که با رعایت آن ها هیچ آسیبی به کفش خود ن وارد نخواهید کرد. یکی از مهمترین مواردی اصولی که باید رعایت شود, استفاده از چسب مناسب است. اگر قصد دارید تکه ای پارچه را روی سطح کفش خود بچسبانید, بهتر است از قلمو و چسب رقیق شده ای مانند چسب پوس استفاده کنید تا بین پارچه و سطح کفش حباب ایجاد نشود.
اگر کفش شما به صورت سطحی آسیب دیده است و پارگی کمی دارد, و می خواهید آنجا را به صورتی تزیین کنید و آن قسمت پارگی را بپوشانید بهتر است از چسب قطره ای استفاده کنید، زیرا این چسب سریع خشک می شود و دو قطعه را محکم به هم میچسباند. برای کار های تزئینی و دیزاین ظاهر کتونی زنانه می توانید از چسب چوب هم استفاده کنید.
چسب مخصوص کفش کتانی
- چسب بل
از بهترین چسبها برای چسباندن قطعات کفش چسب بل می باشد که 15 دقیقه زمان برای خشک شدن نیاز دارد و پس از این مدت زمان کفش استحکام و دوام بالایی پیدا می کند. - چسب PU
حلال چسب پی یو، استون است و میتوانید قبل از خشک شدن کامل کفش، با استون آن را پاک کنید. از چسب پلی اورتان برای چسباندن قطعات مختلف کفش از جمله کفی کفش،چسباندن چرم و … استفاده میکنند. - چسب قطره ای
چسب قطره ای یک چسب عمومی است و برای همه موارد کاربرد دارد و در صورتی که کفش شما دچار آسیب شده باشد هم میتوانید با این چسب، کفش خود را تعمیر نمایید. از مزایای چسب قطره ای این است که به راحتی در دسترسترین می باشد. - چسب قوطی
یکی دیگر از چسب های کفش، چسب قوطی است که بیشتر برای تولید کفش های چرمی کاربرد دارد.
انواع چسب کفش کدامند؟
چسب کفش متناسب با مواد مختلف کفش و نیازهای مختلف در بازار موجود است و انواع مختلفی دارد که در زیر به برخی از بهترین انواع چسب کفش اشاره کرده ایم :
- چسب لاتکس
این نوع چسب کفش بر پایه لاتکس استفاده میشود و مناسب کفشهای چرمی، جیر، و مصنوعی می باشد. - چسب پارس پی یو 9009 – PARS PU 9009
چسب پلییورتان
این نوع چسب یکی از بهترین چسب کفش ها می باشد که بر پایه مواد پلی یورتانی تولید میشود و برای چسباندن کفشهای ورزشی، کفشهای کار، و کفش پیاده روی مناسب می باشد. - چسب اکریلیک
این نوع چسب ها بر پایه اکریلیک تولید میشوند و برای چسباندن کفشهای اسپرت، کفش کژوال، و کفشهای کتانی مناسب می باشند. - چسب نایلونی
این نوع چسب ها هم معمولاً برای چسباندن کفشهای ورزشی مناسب هستند. - چسب گرماژ
این نوع چسب ها به صورت گرماژ به کار میروند و با استفاده از یک میله گرماژ گرم شده و سپس روی سطح کفش و کتونی اورجینال مورد استفاده قرار می گیرند. از چسب گرماژ برای چسباندن بخشهای ظریف کفشها استفاده میشود.
هر کدام از این انواع چسب ها دارای ویژگیها و مزایا خاصی هستند و بستگی به نوع مواد کفش و نیازهای خاص شما دارند.
ویژگی های چسب کفش چیست
انتخاب بهترین چسب کفش از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. این نوع چسب ها ویژگی های خاصی دارند که عبارتند از :
- مناسب جنس و نوع کفش
ابتدا باید توجه داشته باشید که چسبی که انتخاب می کنید متناسب با جنس و نوع کفشتان باشد. چسب چرم با چسب کتانی و چسب کفش اسپرت مردانه متفاوت می باشد. - مقاوم در برابر سایش
چسب کفش محکم و با کیفیت معمولا مقاوم در برابر سایش و فشار می باشد و مقاومت کفشتان را تا حدودی بالا می برد. - استحکام
چسب ها دارای چسبندگی قوی و طولانی مدت هستند و استحکام مناسبی برای کفشتان ایجاد می کنند. - زمان خشک شدن
زمان خشک شدن چسب باید امکان تنظیم و آمادهسازی برای مراحل بعدی کار را فراهم کند. - عدم احتراق
بهترین چسب کفش ها احتراق ناپذیر می باشند. - ضد آب
ضرورت دارد که چسب کفش ضد آب باشد و در هنگام تماس با مایعات، خاصیت چسبندگی خود را از دست ندهد. - رنگ متناسب
بهترین چسب کفش، چسبی است که پس از خشک شدن به رنگ شفاف و یا رنگ مناسب کفش برسد. - مقاوم در برابر دما
چسب کفش بایستی تحت تاثیر تغییرات دما مقاوم باشد و در شرایط مختلف دمایی، عملکرد بهینه خود را حفظ کند.